IELTS logo Lang logo

Polityka prywatności 2022
POLITYKA PRYWATNOŚCI IELTSPOLSKA.PL
POSTANOWIENIA OGÓLNE

 

  1. Polityka prywatności ieltspolska.pl ma charakter informacyjny.
  2. Administratorem danych osobowych zbieranych za pośrednictwem ieltspolska.pl w
    przypadku sprzedaży egzaminów jest Lang LTC sp. z o.o. sp. k. z siedzibą w Warszawie przy ul.
    Sędziowskiej 5 (02-081 Warszawa). Można się z nami skontaktować za pomocą
    korespondencji tradycyjnej pisząc na adres naszej siedziby, za pomocą poczty elektronicznej
    pisząc na adres: lang@lang.com.pl lub telefonicznie (22) 825 16 48.
  3. Dane osobowe Klienta są przetwarzane zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych z
    dnia 10 maja 2018 r. (Dz. U. z 2018 r. poz. 1000, 1669), Rozporządzeniem Parlamentu
    Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób
    fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego
    przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE oraz ustawą o świadczeniu
    usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz.U. 2002 Nr 144, poz. 1204 ze zm.).
  4. Administrator dokłada szczególnej staranności w celu ochrony interesów osób, których dane
    dotyczą. Administrator przetwarza dane zgodnie z prawem, w oznaczonych celach, nie dłużej
    niż jest to niezbędne do osiągnięcia celu lub do czasu wycofania Twojej zgody w przypadku,
    gdy Twoje dane są przetwarzane na jej podstawie.
    Cel i czas przetwarzania danych osobowych
  5. Cel, zakres oraz odbiorcy danych przetwarzanych przez Administratora wynikają z działań
    podejmowanych przez Klienta podczas składania zamówienia na ieltspolska.pl. Jeżeli Klient
    wybierze odbiór osobisty zamiast przesyłki kurierskiej lub pocztowej, to dane osobowe będą
    przetwarzane w celu zawarcia i realizacji Umowy Sprzedaży, ale nie zostaną już udostępnione
    Poczcie Polskiej/przewoźnikowi realizującemu przesyłki na zlecenie Administratora.
  6. Cele zbierania danych osobowych przez Administratora:
  7. zawarcie i wykonanie umowy na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO przez czas trwania
    umowy i do czasu upływu terminów do dochodzenia roszczeń;
  8. rozpatrywania skarg i reklamacji na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO przez rok po terminie
    upływu rękojmi lub rozliczeniu reklamacji;
  9. dochodzenia roszczeń związanych z zawartą umową na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO,
    gdzie prawnie uzasadnionym celem jest dochodzenie należności, do czasu prawomocnego
    zakończenia postępowań w tym postępowania egzekucyjnego;
  10. archiwizowania dokumentów rozliczeniowych na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO do czasu
    upływu okresu przedawnienia zobowiązania podatkowego;
  11. prowadzenia działań marketingowych własnych produktów i usług bez wykorzystania
    środków komunikacji elektronicznej na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO, gdzie prawnie
    uzasadnionym celem jest prowadzenie działań marketingowych promujących prowadzoną
    działalność, do czasu wniesienia sprzeciwu.
  12. jeżeli wyrazili Państwo zgodę, to także dla celów prowadzenia działań marketingowych
    własnych produktów i usług z wykorzystaniem środków komunikacji elektronicznej, na
    podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO i przepisów innych ustaw wymagających zgody na takie
    działania, do czasu wycofania zgody na takie działania lub wniesienia sprzeciwu, w zależności
    które ze zdarzeń nastąpi jako pierwsze.
  13. dla celów statystycznych na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO, gdzie prawnie uzasadnionym
    celem jest posiadanie informacji o statystykach prowadzonych przez nas działań co pozwala
    nam na usprawnienie prowadzonej działalności, do czasu gdy posiadamy dodatkową inną
    podstawę prawną przetwarzania – w razie gdy podstawę utracimy, dane ulegają
    anonimizacji.
  14. obsługi zgłoszeń kierowanych z wykorzystaniem formularza kontaktowego, innych wniosków,
    w tym zapewnienie rozliczalności prowadzonych działań, gdzie prawnie uzasadnionym celem
    jest udzielanie odpowiedzi na zgłoszenia i zapytania kierowane z wykorzystaniem formularza
    kontaktowego lub w innej formie, w tym przechowywanie newralgicznych wniosków i
    udzielonych odpowiedzi celem zachowania zasady rozliczalności, przez okres 3 lat.
  15. Administrator może przekazać dane następującym odbiorcom:
  16. Pracownikom oraz współpracownikom;
  17. Podmiotom prowadzącym działalność pocztową lub kurierską;
  18. Podmiotom umożliwiającym nam dokonywanie zdalnych operacji płatniczych;
  19. Organom państwowym lub innym podmiotom uprawnionym na podstawie przepisów prawa;
  20. Podmiotom wspierającym nas w prowadzonej działalności na nasze zlecenie, w szczególności
    dostawcom zewnętrznych systemów wspierających naszą działalność.
  21. Administrator może przetwarzać następujące dane osobowe Klientów korzystających ze
    Sklepu Internetowego: imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, adres IP urządzenia,
    adres dostawy (ulica, numer lokalu, miejscowość, kraj).
    Dobrowolność podania danych oraz uprawnienia w zakresie przetwarzania
  22. Klientowi, którego dane dotyczą przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz
    prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia
    danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez
    wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed
    jej cofnięciem (o ile dane przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), wniesienia skargi
    do organu nadzorczego, czyli Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  23. Podanie danych jest niezbędne do zawarcia umowy, rozliczenia prowadzonej działalności,
    udzielenia odpowiedzi na kierowane pytania, rozpatrzenia skarg i reklamacji. W pozostałym
    zakresie podanie danych jest dobrowolne.
    Przetwarzanie danych osobowych w sposób zautomatyzowany
  24. Dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany (w tym w formie
    profilowania) w ten sposób, że w wyniku takiego zautomatyzowanego przetwarzania
    mogłyby zapadać jakiekolwiek decyzje, miałyby być powodowane inne skutki prawne lub w
    inny sposób miałoby to istotnie wpływać na naszych Klientów.
  25. W ramach wykonywanych czynności korzystamy z plików cookies w ten sposób że
    obserwujemy i analizujemy ruch na naszych stronach jak również podejmujemy działania
    remarketingowe.
    Informacja o cookies
  26. Pliki Cookies (ciasteczka) są to niewielkie informacje tekstowe w postaci plików tekstowych,
    wysyłane przez serwer i zapisywane po stronie osoby odwiedzającej stronę Sklepu
    Internetowego (np. na dysku twardym komputera, laptopa, czy też na karcie pamięci
    smartfona – w zależności z jakiego urządzenia używa Klient w przypadku korzystania ze
    Sklepu Internetowego. Szczegółowe informacje o plikach Cookies: korzysta odwiedzający
    nasz Ieltspolska.pl ). Szczegółowe informacje dot. plików Cookies można znaleźć m.in.
    tutaj: http://wszystkoociasteczkach.pl/
  27. Administrator może przetwarzać dane zawarte w plikach Cookies podczas korzystania przez
    odwiedzających ze strony Sklepu Internetowego w następujących celach:
  28. identyfikacji Klientów jako zalogowanych w Sklepie Internetowym i pokazywania, że są
    zalogowani;
  29. zapamiętywania Produktów dodanych do koszyka w celu złożenia Zamówienia;
  30. zapamiętywania danych z wypełnianych Formularzy Zamówienia, ankiet lub danych
    logowania do Sklepu Internetowego;
  31. prowadzenia anonimowych statystyk przedstawiających sposób korzystania ze strony Sklepu
    Internetowego.
  32. Przeglądarki internetowe dostępne na rynku akceptują domyślnie zapisywanie plików
    Cookies. Za pomocą ustawień przeglądarki każdy ma możliwość określenia warunków
    korzystania z plików Cookies za pomocą ustawień własnej przeglądarki internetowej. Oznacza
    to, że można np. częściowo ograniczyć lub całkowicie wyłączyć możliwość zapisywania plików
    Cookies, ale może to mieć wpływ na niektóre funkcjonalności Sklepu Internetowego.
  33. Ustawienia przeglądarki internetowej w zakresie plików Cookies są istotne z punktu widzenia
    zgody na korzystanie z plików Cookies przez nasz Ieltspolska.pl – zgodnie z przepisami taka
    zgoda może być również wyrażona poprzez ustawienia przeglądarki internetowej. W braku
    wyrażenia takiej zgody należy odpowiednio zmienić ustawienia przeglądarki internetowej w
    zakresie plików Cookies.
  34. Administrator przetwarza również zanonimizowane dane eksploatacyjne związane z
    korzystaniem z ieltspolska.pl (adres IP, domena) do generowania statystyk pomocnych w
    administrowaniu ieltspolska.pl. Dane te mają charakter zbiorczy i anonimowy, tj. nie
    zawierają cech identyfikujących osoby odwiedzające stronę Sklepu Internetowego. Dane te
    nie są ujawniane osobom trzecim.
    Prawo dostępu do danych osobowych
  35. Klient ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich poprawiania.
  36. Każdej osobie przysługuje prawo do kontroli przetwarzania danych, które jej dotyczą,
    zawartych w zbiorze danych Administratora, a zwłaszcza prawo do: żądania uzupełnienia,
    uaktualnienia, sprostowania danych osobowych, czasowego lub stałego wstrzymania ich
    przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli są one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub
    zostały zebrane z naruszeniem ustawy albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego
    zostały zebrane.
  37. W przypadku udzielenia przez Klienta zgody na przetwarzanie danych w celu marketingu
    bezpośredniego własnych produktów lub usług Administratora zgoda może być odwołana w
    każdym czasie.
  38. W przypadku, gdy Administrator zamierza przetwarzać lub przetwarza dane Klienta w celu
    marketingu bezpośredniego własnych produktów lub usług Administratora, osoba, której
    dane dotyczą uprawniona jest także do wniesienia pisemnego, umotywowanego żądania
    zaprzestania przetwarzania jej danych ze względu na jej szczególną sytuację lub do
    wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania jej danych.
  39. W celu realizacji uprawnień, o których mowa powyżej można kontaktować się z
    Administratorem poprzez przesłanie stosownej wiadomości pisemnie na adres ul. Sędziowska
    5, 02-081 Warszawa lub pocztą elektroniczną na adres osobowe@lang.com.pl lub
    telefonicznie (22) 825 16 48.
    Postanowienia końcowe
  40. Ieltspolska.pl może zawierać odnośniki do innych stron internetowych. Administrator
    namawia by po przejściu na inne strony, zapoznać się z polityką prywatności tam ustaloną.
    Niniejsza polityka prywatności dotyczy tylko ieltspolska.pl.
  41. Administrator stosuje środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę
    przetwarzanych danych osobowych odpowiednią do zagrożeń oraz kategorii danych objętych
    ochroną, a w szczególności zabezpiecza dane przed ich udostępnieniem osobom
    nieupoważnionym, zabraniem przez osobę nieuprawnioną, przetwarzaniem z naruszeniem
    obowiązujących przepisów oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.
  42. Administrator odpowiednio udostępnia następujące środki techniczne zapobiegające
    pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione danych osobowych przesyłanych
    drogą elektroniczną:
  43. Zabezpieczenie zbioru danych przed nieuprawnionym dostępem;
  44. Dostęp do Konta jedynie po podaniu indywidualnego loginu i hasła;
  45. Certyfikat SSL.